Trombózis után egy egészséges életet élő olvasónk szeretne megszabadulni a Syncumar szedésétől. Mivel minden lelete rendben van, szervült trombózisára az érsebész tartogathat megoldást.

 

Tisztelt Doktornő!


69 éves vagyok, és 8 évvel ezelőtt egy műtét után a bal lábszáramba, térdhajlat alatt kaptam mélyvénás trombózist. Azóta kell szednem a syncumart, amitől szeretnék megszabadulni.


Háromhavonta járok vérvételre a körzeti orvoshoz, hogy ellenőrizzék nem kell-e változtatni a gyógyszer adagolásán (ami igen ritkán fordul elő). Ilyenkor teljes vérkép készül és minden leletem (koleszterin, cukor, stb.) rendben van. (Egyébként is sokat mozgok, sportolok, 22 éve vegetáriánus vagyok, súlyom megfelelő, nem dohányzom, alkoholt nem iszom, igyekszem egészségesen élni).


Átlag kétévente járok angiológiára is felülvizsgálatra. Sajnos az ottani leletek alapján a helyzet nem változik: 


trombózisra hajlamosító faktorok nincsenek, „Az mko-i vena femoralisban és popliteában jófázisos áramlás regisztrálható.” viszont „A bal vena tibialis posterior nem tágabb, lumenétrészben szervült thrombus tölti ki, mellette kis széli áramlás látható.”


Ezért a syncumart továbbra is javasolják.


Szeretném megkérdezni, léteznek-e és milyen módszerek, amelyekkel a szervült trombózis eltávolítható, fékező hatása kiküszöbölhető.


Válaszát előre is köszönöm.



Tisztelettel:


Karesz

 

 



Kedves Karesz!


Mint írja, Ön igen egészséges életmódot folytat, trombózisra hajlamosító tényezők nem szerepelnek a kórelőzményében. Az angiológiai leletek alapján kérje ki érsebész véleményét egy esetleges műtéti megoldásról.

Tudnia kell azonban, hogy a végtagok vénáin végzett sebészeti beavatkozások nagy része a felületes vénákon történik és az előrehaladott primer visszeres elváltozások megoldására szolgál.


A mélyvénás helyreállító sebészeti beavatkozások (a mélyvénák sebészeti kezelése) jóval ritkábbak és csak meghatározott központokban végzik. Magához a műtéthez a jól felszerelt műtőn kívül speciális műszerekre és tapasztalt szakemberekre van szükség. 

Leggyakrabban azoknál a comb és alhas területén kialakult súlyos trombózisoknál kerül sor műtétre, amelyeknél a vérrög okozta elzáródás miatt a láb vérkeringése  komoly zavart szenved, vagy  súlyos tüdőembólia veszélye áll fenn.






Felmerül a mélyvénás rendszer sebészeti
kezelése súlyos poszt-trombózisos tünet
együttes esetén is, amikor a konzervatív
kezelés hatástalan és a beteg életminősége nagymértékben megromlott.






Csak annyit tudok tanácsolni, kérje ki érsebész szakvéleményét problémájának esetleges sebészeti megoldásáról.



Üdvözlettel:

Dr. Czikkely Rózsa

 
Szerző: trb85  2012.03.29. 20:14 Szólj hozzá!

Címkék: műtét trombózis véralvadás syncumar mélyvénás trombózis véralvadásgátló mélyvénás

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr504346496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása