A visszér a legtöbb embernek csak szépészeti gondot jelent, másoknak azonban súlyos orvosi probléma jelét mutathatja - mondják a szakemberek. Az amerikaiak 20-25 százalékának visszere és nagyjából 6 százalékuknak előrehaladottabb vénás betegsége van, beleértve a bőr elváltozásait vagy esetenként a fekélyt.


A visszér ultrahangos vizsgálata könnyű és pontos módja annak, hogy megállapítsuk, milyen kezelésre lesz szükségünk. Ma már egy új, minimálisan invazív (behatoló) terápia segítségével, amit járóbeteg ellátás során is el lehet végezni, jó eredményeket lehet elérni.


A visszér tipikusan a lábon, a bokán és a lábfejen jelenik meg. Az embereknél elsősorban idősebb korban, terhesség során, elhízás esetén és a sok ülés vagy állás következtében alakul ki, de sok esetben 'családi hagyományként' öröklődhet is. 

Néhány embernél a visszér olyan komoly problémákhoz vezethet, mint a duzzadt lábak, bőrelváltozások, vérzés, vérrögök kialakulása és a fekély.

A sport, a súlyveszteség és a lábak pihentetése csökkentheti a fájdalmat és megelőzheti a visszér rosszabbodását. Szorító kötés, fásli alkalmazása elősegíti a vér áramlását, ezért gyakran javasolják, mielőtt az orvos bármilyen kezelést előír - írja a HealthDay.

 

Szerző: trb85  2012.04.03. 10:10 Szólj hozzá!

Címkék: véralvadás tüdőembólia visszér visszérgyulladás mélyvénás trombózis trombus

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr394351658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása