Az idei bejegyzésekből válogatva most azokat gyűjtjük össze, amelyek a fogamzásgátlók szedése és a trombózis kialakulása közötti összefüggéseket tárgyalják. Olvashatunk arról, hogy mely fogamzásgátló módszer a legkevésbé veszélyes vérrögösödés szempontjából, két további posztban pedig az Orvos válaszol rovatunk ide vonatkozó tanácsait közöljük újra. Végül a menopauzában szedhető szerek veszélyére térünk vissza.

fog.gatlokerek.jpgValós kockázatok

„A British Medical Journal-on publikált eredmények szerint háromszor nagyobb volt a vérrögképződés kockázata a kombinált fogamzásgátló tablettát szedők körében a hormonális fogamzásgátlót egyáltalán nem használókkal összehasonlítva. A kockázat ennél is magasabb volt, a hüvelygyűrű vagy a hormonális tapasz esetén: az előbbi eszköz használata hat és félszeres, míg az utóbbi nyolcszoros kockázatnövekedést jelentett.” – folytatás ide kattintva >>

A menopauza kezelése is rizikós lehet

„A hormontapaszok és a gélek bizonyítottan enyhítik a változó korú nők legfőbb panaszait: a hőhullámokat és az éjszakai izzadást, de egyelőre nem tisztázott, hogy biztonságosabbak-e a tablettáknál a mellrák, az agyvérzés vagy a szívroham kockázatának szempontjából. Mindezek kiderítésére nagyszabású vizsgálat indult.” – olvasható szeptemberi bejegyzésünkben.

Szerző: trb85  2012.12.17. 07:44 Szólj hozzá!

Címkék: fogamzásgátló menopauza hüvelygyűrű hormontapasz

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr794961501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása