A homeopátia, vagy hasonszenvi gyógymód, egy alternatív gyógymód, amelyet elsőként Samuel Hahnemann írt le a XVIII. században. Alkalmazói szerint a betegségek olyan szerekkel kezelhetők, amelyek egy egészséges emberben a betegséghez hasonló tüneteket váltanak ki.

A sorozatos hígítással és az egyes hígítások közötti rázással megszüntethetők a szer toxikus hatásai, míg a vivőanyag (többnyire víz, alkohol vagy cukor) megőrzi a szer tulajdonságait.

 

Homeopátiás szerek rendszeres alkalmazásával sokat tehetünk a trombózis kialakulásának megelőzéséért is. Homeopatikus szerek használatakor a megelőzésen van a hangsúly, mert a már kialakult mélyvénás vérrögöt homeopatikus szerekkel nem gyógyíthatjuk!
 

 

Egy hasznos méreg

A trombózis egyik fő homeopátiás ellenszere a Lachesis mutus, amit a Brazíliában őshonos néma csörgőkígyó mérgéből állítanak elő. A Lachesis mutust leginkább alkati- és nem tüneti szerként alkalmazzák, de akut vénagyulladás, vagy a szív és a keringési rendszer megbetegedései estén sikeresen bevethető homeopatikum. A kóros véralvadás megelőzésével nagyban csökkenti a trombózis kockázatát.

A trombózis kockázatát növelő visszérgyulladás kezelésére is ismert homeopátiás szer. A Hamamelis virginianat, vagy más nevén a varázsdiót vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő hatása miatt használják főként visszér gyógyítására. A betegség tünete a feszülő, szinte szétpattanni készülő erek érzete, illetőleg a nyomásérzékenység és a gyulladt erek, amik melegben még erősebben fájnak.

További keringésre ható szerek

A melegben rosszabbodó, mozgásra javuló, duzzadt, lilás színű, feldagadt végtagok estében a leghatásosabb a kökörcsinből készült Pulsatilla használata. Az Aesculus, vagy vadgesztenye leginkább a terhesség esetén fellépő vénaelégtelenségek esetében használatos, hatását főként a medence területén fejti ki, ezért az aranyér gyógyítására is rendkívül alkalmas. Az Aesculus vértonalizáló hatásának köszönhetően a hosszú ideig tartó állásra rosszabbodó panaszokat, és a medence, a keresztcsont és a gerinc környékén fellépő fájdalmakat szünteti meg. A Calcium fluoratum ásványi eredetű homeopátiás szer, amely a véredények rugalmasságáról gondoskodik a kalciumfluorid képzését elősegítve. A melegre és a hosszú állásra rosszul reagáló, dagadt, feszülő végtag kötőszövetének megerősítésére szolgál, ugyanakkor hosszabb ideig kell használni, akár 8-12 héten keresztül is.

Szerző: trb85  2012.01.24. 08:24 Szólj hozzá!

Címkék: életmód homeopátia megelőzés trombózis visszér vérrög visszérgyulladás inr érték inr

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr763907425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása