Egy július végi hír szerint meghalt egy brit fiatalember e-trombózisban. Ahogy már mi is írtunk erről a típusú trombózisról, ez nem más, mint a monitor előtt mozdulatlanságban eltöltött hosszú órák eredménye. Valahol a testben, az elégtelen keringés miatt trombus képződik, amely aztán elzáródást okoz az érrendszerben. Ez például mélyvénás trombózishoz, vagy akár tüdőembóliához is vezethet.

„A húszéves Chris Staniforth egy munkaügyi központ előtt beszélgetett barátjával, amikor hirtelen rosszullét fogta el, s bár a mentők hamar kiérkeztek a segélyhívásra, életét már nem tudták megmenteni. A később elvégzett boncolás mutatta ki, hogy a fiatalember halálát mélyvénás trombózis okozta.” – olvasható a cikkben. A fiatalember, Chris édesapja, David Staniforth a The Sun riporterének elmondta, hogy fia gyakorlatilag Xbox-ának élt. A szinte minden konzolt birtokló fiú képes volt napjában akár tizenkét órát is szünet nélkül játékkal - például a Halo multiplayerével - tölteni. „Mivel a gyászoló apa nem szeretné, hogy más szülőknek is hasonló okból kelljen függővé vált, minden önkontrollt nélkülöző csemetéjüket eltemetniük, kampányba kezd annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a túlzásba vitt játék veszélyeire. Bár egy pillanatig sem hibáztatta a konzolok gyártóit, elvégre nem ők tehetnek arról, hogy a felhasználók mennyi időt töltenek velük.”- folytatódik az összeállítás.

Nem túl ízléses viccelni egy ilyen halálesettel, de a hír hozzászólói közt akadt valaki, aki meglehetősen profán módszert javasol az e-trombózis kivédésére. Igaz, van benne mozgás és folyadékpótlás is, tehát akár még működhet is…

Stevescarecow ezt írja: „Én kitaláltam a megoldást, hogy sok órás BFBC2-csaták közben néha mozogjak kicsit. Sört kell inni játék közben, ezáltal mozgatom a karom, a nyakam és a felsőtestem. És a sörivás - mint tudjuk - pisiléssel is jár, tehát fel kell állni, hogy ürítsük is a felszaporodott folyadékot. Ezáltal mozgatjuk az alsó végtagjainkat is. Ha közel van a WC, és kevésnek ítéljük a mozgást, akkor ki kell mennünk újabb sörökért a konyhába. A folyamat ismétlése még több mozgást igényelhet.”

Szerző: trb85  2011.08.12. 08:51 Szólj hozzá!

Címkék: egészség számítógép trombózis labor véralvadás vérrög vérhígító mélyvénás trombózis véralvadásgátló alvadásgátló e trombózis

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr183148958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása