A trombózisos megbetegedések kapcsán a blog indulása óta vezető témaként kezeljük az INR-mérés fontosságát. A véralvadás egyik mérőszáma az INR, amely óráról órára változik attól függően, hogy mit ettünk, vagy éppen mikor vettük be véralvadásgátló gyógyszerünket. Első válogatásunkban két sorozatot emelünk ki: egyik egy hazai világszabadalom, egy teljesen új típusú INR-mérő készülék történetét meséli el 5 részben, a másik pedig egy 3 filmből álló válogatás, amely megtörtént eseteken keresztül mutatja meg, hogyan kell viszonyulnunk ehhez az alattomos kórhoz.


lovascoags4.jpgEgy új eljárással működő készülék

A Diagon Kft. által kifejlesztett, CoagS INR-mérő készülék történetéről a kutatás vezetője és a cég tulajdonosa beszél. Megtudhatjuk, milyen úton kellett végigmenniük a siker eléréséig, és az is kiderül, hogy a hazai engedélyeztetés milyen akadályokat gördít egy-egy szabadalom elé. A készülék azóta már kapható, és jelenleg több mint háromszáz háziorvos rendelőjében a betegek számára is elérhető.

Trombózis-történetek

Ide kattintva a Leiden-mutációban szenvedő beteg történetét nézhetjük meg, itt látható az elhanyagolt visszerek okozta eset, a bejegyzés végén pedig az ismétlődő trombózis veszélyéről láthatunk egy rövid filmet.

Szerző: trb85  2012.12.10. 07:28 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr624961359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása