A szakemberek általában gyulladás- és alvadásgátló gyógyszereket, esetleg acetilszalicilsavat és heparint írnak fel. A gyulladás gyors csillapításának egyik módja az, amikor az orvos feltárja az érintett vénaszakaszt, és az ujjaival kipréseli a gyulladásért felelős vérrögöt, ilyenkor három-négy napon belül a gyulladás elmúlik.

... folytatjuk a visszérgyulladásról szóló összeállításunkat!

Amikor egy trombózis még nem régebbi tíz napnál, akkor kórházban gyógyszerekkel feloldható.

A csak a lábszár vénáit érintő trombózis nyomókötéssel és heparininjekcióval ambulánsan is kezelhető, és utasítások alapján a páciens maga is beadhatja magának az injekciót. A már egészen a combig vagy akár a medencéig is érő trombózist viszont feltétlen kórházban kell kezelni.

Mivel a trombózis elzárja a mélyen fekvő lábszárvénák egy részét, a vér ilyenkor új utat keres például a felületi vénákon keresztül. A nyomókötés és a kompressziós harisnya támasztékul szolgál a vénáknak, nehogy túlságosan kitáguljanak, így a vér könnyedén áramlik vissza a szívhez, és nem akad el a lábszárban.

A jóga hatékonyan serkenti a vérkeringést, kiváló módszer a trombózis gyógyítására, ezért ajánlott naponta kétszer rendszeresen a következő gyakorlatot elvégeznünk: feküdjünk hanyatt, lábainkat tegyük fel egy székbe, kezünk feküdjön lazán a talajon, majd tíz percen át végezzünk könnyedén hasi légzést.

A vénatorna még ennél is egyszerűbb: feküdjünk hanyatt, lábainkat emeljük fel, és tízszer hajlítsuk be, majd nyújtsuk ki a térdeket. Egy perc szünet után ismételjük meg, és végezzük el ötször a gyakorlatot. Ha ezt a mozdulatsort rendszeresen alkalmazzuk, a lábban pangó vér és nyirok könnyen kiürül.

A bőséges C-vitamin bevitele fokozza a véna-falak rugalmasságát. Együnk sok gyümölcsöt, télen és tavasszal szedjünk napi 2-3 grammot.

A vöröshagyma, a fokhagyma, a bors és a gyömbér csökkenti a vér alvadékonyságát, így a trombusképződést, ezért hasznos mindezeket rendszeresen fogyasztanunk.

Természetes vénaszerek: vadgesztenye-kivonat, pohánkafű, csodabogyógyökér, vörös szőlőlevél, árnika, varázsmogyoróhéj, piócakivonat.


Príma gyulladáscsökkentő a teafaolaj! Cseppentsünk a fürdővízbe 15-20 cseppet, vagy készítsünk masszázsolajat: 1 dl mandula-, avokádó- vagy olívaolajhoz adjunk 100 csepp teafaolajat, és fürdés után masszírozzuk be vele lábainkat.

Gyulladás esetén fontos a tartós hűtés, ehhez használhatunk jégzselét, vagy mélyhűtőből kivett nedves törülközőt.

És persze szabaduljunk meg a felesleges kilóktól, mert azzal jelentősen csökkentjük a vénák terhelését és a trombózisveszélyt, valamint hagyjuk abba a dohányzást, mert a cigaretta fokozza a vér alvadékonyságát és rontja a keringést!

Szerző: trb85  2011.09.14. 08:21 2 komment

Címkék: dohányzás egészség elhízás gyógyszer jóga trombózis véralvadás tüdőembólia visszér visszérgyulladás vérhígító véralvadásgátló alvadásgátló inr érték inr trombus kompressziós harisnya

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr453225634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brendex 2011.09.15. 13:34:58

Ez nagyon hasznos összeállítás, pofon egyszerűnek tűnik a gyógyulás, de vszleg nem az!

mgeza75 2011.09.27. 10:02:10

Szexi ez a gyógyharisnya :)
süti beállítások módosítása