2011. november 19-én szombaton, 9.00-15.00 óráig a XI. kerületi Erőmű utca 8. szám alatt található Háziorvosi Rendelőben és az Újbudai Pedagógiai Intézet helyiségeiben ismeretterjesztő előadásokat és szűrővizsgálatokat tartanak.

A már megszokott vizsgálatok mellett most először lesz lehetőség INR-mérésre!

 

Fontos tudnivalók a szűrővizsgálatokról

 

- Az érszűkület szűrővizsgálatra és a légzésfunkciós vizsgálatra - a korábbi tapasztalatok alapján - érdemes előjegyzési időpontot kérni a +36-1-688-69-92-es telefonszámon rendelési időben.

- Most is lesz lehetőség gyakorolni az újraélesztést és a XI. kerület „Életmentő pont"-jain található defibrillátorok használatát, de erre is érdemes előjegyzési időpontot kérni: az Újbudai Pedagógiai Intézet +36-1-381-06-64-es számú telefonján reggel 9-től délután 3-ig.

- Üzemorvosi, háziorvosi és diétás tanácsadásra időpontot a +36-30-875-46-43-as telefonszámon lehet kérni, és ugyanezen a számon kaphatunk előjegyzést a mell- és heredaganatok korai felismerését segítő önvizsgálatok elsajátításához is.

(Természetesen a helyszínen is lehet jelentkezni az egyes programokra, de előfordulhat, hogy akkor többet kell várni.)

A már megszokott vércukor, koleszterin és triglicerid vizsgálatok mellett az egészségnapon először lesz lehetőség a „vérhígítók" szedésekor szükséges véralvadási vizsgálat, az INR-mérés elvégzésére!

 

Előadások és egyéb programok

 

A szűrővizsgálatok mellett délelőtt 10 órától tudományos-ismeretterjesztő előadásokkal is készülnek a szervezők.

10.00-11.00

Dr. Karacs Kristóf (PPKE Információs Technológiai Kar): A bionikus szemüveg látássérültek számára című előadása

Dr. Kusnyerik Ákos (SE, Szemészeti Klinika): A retina implantátum alkalmazási területe és működése című összefoglalója

11.00-12.00

Dr. Bezzegh Attila (Corden Laboratóriumi Hálózat) a véralvadásgátló kezeléshez szükséges laboratóriumi vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatokat ismerteti. Itt mutatkozik be az első hazai véralvadást vizsgáló készülék! Az előadásra a Trombózis Klub tagjait is várják, a feltett kérdések megválaszolásához Dr. Debreczeni Lóránd professzor nyújt segítséget.

12.00-13.00

Dr. Hajós Éva (a XI.- XXII. kerületi Népegészségügyi Intézet Tisztifőorvosa) és munkatársai adnak segítséget a védőoltások sokaságában eligazodni, de lehetőség lesz az alapellátással kapcsolatos kérdések felvetésére is.

 

- A rendezvény ideje alatt a "házipatika" összeállításához bemutatóval egybekötött gyógyszerészi tanácsadást a Marianna Patika munkatársai adnak.

- Ismét lesz tombola értékes nyereményekkel!

- A gyermekes szülők, unokás nagyszülők is kényelmesen részt tudnak venni a szűrővizsgálatokon és az előadásokon, mert az Újbudai Pedagógiai Intézet szakképzett munkatársai a programok ideje alatt Gyermekmegőrző Játszóházat működtetnek majd a kisgyerekeknek.

 

A szervezők nevében Dr. Szklenárik György háziorvos szeretettel várja az érdeklődőket!

 

Szerző: trb85  2011.11.10. 08:07 Szólj hozzá!

Címkék: életmód egészségügy háziorvos inr érték inr

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr903368077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása