tromb-idospapa.jpgA Praxis blog több történetét is megosztottuk már olvasóinkkal, amelyek valamilyen módon a véralvadásgátláshoz, vagy a trombózishoz kapcsolódtak. Most egy tíz évvel ezelőtti, ám annál aktuálisabb eset leírását ajánljuk. Borzongás és düh lehet a reakciónk, pedig sajnos ez ma bárhol és bárkivel megtörténhet.

"...Szombat délben bementünk érte, tolókocsival vittük le a kocsiba. 2 hét alatt az egyébként is sovány apró öreg ember 5 kilogrammot fogyott! Az osztályos orvosnak csütörtöktől szombatig nem volt ideje megírni a zárójelentését, egy fél tenyérnyi cetlire írta fel, hogy milyen gyógyszereket kapjon. Állítólag tüdőembóliát állapítottak meg nála, arra véralvadás gátló Fraxiparin injekciót kellett naponta kapnia még 10 napig, 0,6 mg-osat. A gyógyszereket felírtam, kiváltottuk, és hazavittük édesapát a testvéremhez. Ott megmutattam, hogy kell beadni a has bőre alá az injekciót. A zárójelentésért meg menjenek vissza hétfőn. Majd hazajöttem Budapestre. A kilencedik napon, vasárnap délután 3 órakor telefonált a testvérem, hogy édesapából orrán-száján, meg alulról is ömlik a vér!" - a teljes bejegyzés a Praxis blogon olvasható.


Ha olvasóinknak is van hasonló tapasztalata, története, várjuk a trombozisveszely@gmail.com címen.

Szerző: trb85  2012.06.26. 07:28 Szólj hozzá!

Címkék: halál kórház egészségügy idős vérzés INR Fraxiaprin

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr184596113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása