Nemrég itt a blogban számoltunk be annak a fiatal lánynak az esetéről, aki 19 évesen fogamzásgátló szedése mellett egy hosszabb autóút után kapott trombózist. Úgy tűnik, a probléma sokkal fontosabb annál, mint amennyire eddig foglalkoztak vele a különböző orgánumok, hiszen a blogban megjelent történetet a Blikk online is feldolgozta, majd több gyűjtőoldal is átvette.

A Blikkben megjelent cikkhez írt hozzászólásokból kiderül: egyáltalán nem egyedi esetről van szó, a fiatal, fogamzásgátlót szedő lányok komolyan érintettek a trombózis-veszélyeztetettségben.

A kommentelők közül KaccKacc például egykori szobatársát említi: „Pár éve az akkor 22 éves szobatársam is trombózist kapott a fogamzásgátló szedése miatt, fél évbe telt, mire rendbejött.”

 

Fikajulcsa pedig ezt írja lányáról: „A drága orvosoknak kell körültekintőbbnek és alaposabbnak lennie! Az én lányom soha nem ivott, nem dohányzott, 24 évesen kezdett fogamzásgátlót szedni, persze előtte volt szokásos vérvétel, nőgyógyász és minden, ami kell! Másfél dobozzal szedett be a fogamzásgátlóból, ami elvileg a legkevesebb hormont tartalmazta, és trombózist kapott, de ő a felkarjában! 10 nap kórház, 8 hónap vérhígító, majd genetikai vizsgálat, ami negatív eredményt hozott. Közben allergiás lett a Synkumarra, a professzor asszony azt mondta, nincs más hátra, élete végéig szednie kell akkor is, ha allergiás, akkor is, ha negatív minden eredmény! Hála Istennek, nem hallgattunk rá, azóta eltelt 3 hónap, elmúltak a bőrkiütések, normalizálódtak az értékek és a lányom makk egészséges!”

 

Tomselec megfogalmazza a lényeget: „A cikk szándéka, hogy minden lány elmenjen orvoshoz, mielőtt felírja neki a gyógyszert a nőgyógyász!”

 

Mi annyit azért hozzátennénk, hogy fogamzásgátló szedése előtt mindenképpen érdemes volna elmenni egy szűrővizsgálatra, amely kimutatja az öröklődő véralvadási zavarokat, illetve INR-szintet mérni, amely megmutatja a legfontosabb véralvadási faktor működését.

Szerző: trb85  2011.08.08. 08:36 Szólj hozzá!

Címkék: fogamzásgátló életmód laboratórium labor syncumar mélyvénás trombózis véralvadásgátló inr érték

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr83148629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása