Nézzük végig, bejegyzéseinkben milyen tanácsokat adtunk olvasóinknak, valamint milyen terápiákat, trükköket osztottunk meg trombózison átesett vagy abból már meggyógyult betegekkel. (Korábban összefoglaltuk a trombózis alapjait és a blogban megjelent emberi történeteket.)

 

A megfelelő diéta rendkívül fontos

 

A trombózissal küzdő betegek elsődleges gondja a megfelelő étrend kialakítása. K-vitamin nagyrészt a zöldségfélékben van, ezért fontos, hogy tartsuk a megfelelő diétát, és egyszerre ne fogyasszunk túl sok zöldségfélét, mert azzal összezavarjuk a Syncumar hatását, és túlzásba visszük a „vérhígítást”. A cél inkább az, hogy egyenletesen adjuk meg a szervezetnek ezt a tápanyagot, hogy az a már beállított véralvadásgátló hatását ne befolyásolja.

 

A visszérgyulladás mint hajlamosító állapot

 

A visszérgyulladás oka és következménye is lehet trombózis, és mindkét elváltozás tünetei nagyon jól megmutatkoznak, és rendkívül fájdalmasak. Ne feledjük, ez a betegség is hordozza a trombózis kialakulásának lehetőségét, ezért mindenképpen vegyük komolyan! Fontos a vénafalfunkció egészséges működésének elősegítése, például Kneipp fürdővel, hideg vizes lemosással, kovasav és terpéntartalmú gyógynövények (például pohánka, csodabogyó és vadgesztenye) használatával, és a rendszeres mozgás segítségével. További tanácsok itt és itt is olvashatók!

 

Meddig tartson a véralvadásgátló terápia?
 

Nézzük meg, hogy a protokoll szerint, a betegség ismert paraméterei mellett hogyan alakulnak ezek a kezelési időtartamok.

 

Az orális kezelés sem használ mindig

 

A szájon át adható véralvadásgátló kezelés sokszor ellenjavallt, ezekben az esetekben az orvos egyéb eszközöket alkalmaz a beteg gyógyításában, de ekkor is hasonlóan fontos szerep jut az INR-érték ideális beállításának, amelyet csak rendszeres ellenőrzés mellett érdemes figyelembe venni.

 

Szülés és császármetszés utáni kockázat

 

„A vénás thromboembólia (VTE), különösen a tüdőembólia előfordulása az általános népességhez viszonyítva a szülés előtt és után 5-15-ször gyakoribb. Terhesség alatt a véralvadásra való hajlama több tényező miatt is fokozódik. A kockázat az egyes trimeszterekben azonos, magasabb azonban a gyermekágyban, azon belül is leginkább a szülést követő első héten. A várandós vagy szülő nőkben esetenként speciális, az állapotra jellemző VTE kockázati tényezőkkel is számolni kell. Ilyenek: fokozott hányás okozta kiszáradás, elhúzódó szülés, nagyfokú vérvesztés.” Szakértőnk, Dr. Czikkely Rózsa hosszasan fejtette ki a részleteket.

A Trombózisklub megalakulására készült szórólapot kinyomtatható változatban is közzétettük, számtalan hasznos adattal és tudnivalóval.

 

Következő összeállításunkban a novemberben, Németországban bemutatott magyar találmány, az önellenőrzésre is alkalmas INR-mérőről, a CoagS-ről szóló híreket foglaljuk össze >>>

Szerző: trb85  2011.12.21. 08:16 Szólj hozzá!

Címkék: terápia szülés kismama jóga császármetszés trombózis véralvadás vérhígító k vitamin kvitamin inr érték inr kompressziós harisnya gumiharisnya

A bejegyzés trackback címe:

https://trombozis.blog.hu/api/trackback/id/tr83479186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása